Du är här

Vad är MVV?

Midvinterveckan (MVV) är ett ungdomsläger som hålls varje år vid nyår arrangerat av Föreningen Missionskyrkans Ungdom r.f. (FMU). Detta evenmang startade redan 1936 och har enbart haft en paus efter det eftersom de som planerade lägret var inkallade.

Lägret drar några hundra ungdomar från hela Svenskfinland (och hela världen runt omkring). MVV är en vecka där vi får vara tillsammans med gamla och nya vänner och dela med oss av det vi har. MVV är också en vecka där Jesus är i centrum och där ungdomar på ett enkelt och tryggt sätt ska få lära känna honom mer och där vi också får formas i hans kärlek. Även om MVV har gamla anor så vill vi förnya våra koncept för att nå dagens människa. 


Undervisning

Varje år inbjuds en eller flera talare till MVV. Dessa undervisar på ett engagerande sätt om den kristna tron. Undervisningen är för de flesta det mest inspirerande under lägret. Det finns även möjlighet att tala personligt med vuxna på MVV. De är där för att man skall kunna komma med frågor och funderingar om livet och om Gud.

Workshop

De workshops som ordnas kan t.ex. vara idrott, bön, kör, dans, sällskapsspel, slöjd, bibelstudier och mycket mer. Meningen är att man skall få leva ut sin kreativitet, lära känna varandra och Gud på ett roligt och inspirerande sätt.

Eko

Utöver nyårslägret så ordnar också så kallade MVV-ekon. Det brukar vara några dagar där vi träffas igen för att påminna om det som hänt på MVV och ta några nya steg framåt. Det är alltid lika roligt att träffas.

Programexempel:

Midvinterveckan börjar 28.12 med incheckning kl. 17 och slutar 2.1 efter morgonmötet, ca kl. 12.

08:30 Väckning
09:00 Frukost
10:00 Bibelundervisning
12:00 Lunch och Fritid
14-15 Mix'n Twix
15:30 Intressegrupper
17:30 Middag
19:00 Kvällsmöte - servering efter mötet
23-23:30 Open stage 

Vi reserverar oss för ändringar i program eller intressegrupper.

Anmäl dig till MVV2017-18!

Yhdessä

People