talare

30.12 kl. 11 tema: bön

Vad vi vill tala om:

ärlig, kontaktfylld och elektrifierad bön

Majan Rönnqvist,

gillar att engagera mig i bön, församling, uteliv och att blanda alla dessa. Är speciallärare och trivs med att hjälpa elever och unga framåt i livet. Överlever inte utan litervis med te och min fina familj och underbara vänner.

Sanne Wik,

4-barns mor, handledare på Optima och driver en liten fårfarm. Tycker om djur och natur. Med i Vasa missionskyrka där hon leder bönearbetet.

31.12 kl. 11

tema: psykisk Ohälsa

"om du än måste gå på vatten..."

Sanna Ek,

mångsysslande konstnär som har studerat konst och diakoni. Är tacksam att mer och mer få lära mig förstå att Gud är Gud, och jag själv bara en människa. Jag tror att vi människor behöver få möta Guds kärlek på djupet, förstå att vi är älskade MED alla våra egenheter och brister, och att vi i mötet med den kärleken kan få bli hela.

Anette Rönnlund-Nygård, jag är utbildad familjeterapeut och har jobbat inom missbrukarvården och psykiatrin hela mitt yrkesverksamma liv. Det viktigaste för mig är att minnas frågan ”varför ser du flisan i din broders öga när du inte ser bjälken i ditt eget” Det är inte upp till oss att döma varken oss själva eller varandra. Vårt uppdrag är att älska såsom vi älskats och förlåta såsom vi blivit förlåtna och minnas att allt handlar om korset och nåden.

Heddy Norrgård,

maka, mor och mormor. Är för närvarande diakoniarbetare, men har ett förflutet som frisör. Levde med psykisk ohälsa under en tidsperiod på 7 år.

Sanna, Anette och Heddy kommer att tala om psykisk hälsa och tro, utgående från era frågor och tankar! Du kan ställa frågor till dem genom att klicka på den här knappen:

30.12 & 31.12 kl. 19

tema: ÄKTA

Martin Reen

Jag är svensk man från södra Sverige, som numera är bosatt i norr, utanför Skellefteå  med min fru Linda och våra 3 barn Isak, Benjamin och Noomi. Jag älskar att läsa böcker, tittar gärna på idrott, speciellt ishockey och tycker mycket om att resa. Men min favorit hobby är nog att umgås hemma med familjen. Gud älskar mig och har skapat mig sådan som jag är. Att lära känna Honom och hur Han ser på mig gör att jag kan vara äkta, fri ifrån omgivningens förväntningar, trender i samhället och vara den jag är tänkt att vara.