Samtal & själavård

Känner du att du behöver någon att tala med? Om livet, om val, om relationer, om hälsa, om allt som skaver eller oroar - då kan du boka tid till någon av våra själavårdare! De vill tala med dig om allt mellan himmel och jord, och ber gärna för dig. De kan ringa dig, zooma med dig, chatta med dig, hur du vill på dina villkor! Om du vill samtala med någon av dessa så ska du

 

Här nedan kan du läsa mer om våra fantastiska specialutvalda själavårdare.

(klicka på knappen)

Edith Kortekangas, studerar till socialarbetare. Jag mötte Jesus när jag var 16 år och han har och fortsätter att förvandla mitt liv med sin kärlek. För mig har det varit otroligt viktigt att få känna att det finns människor i ens liv man kan tala med om både det som är svårt och det som är mindre svårt. Jag älskar att se människor få upp ögonen för hur älskade de är och hur mycket Jesus bryr sig om just dem. Jag vill vara en trygg plats där du kan känna att du kan tala om vad som än ligger på ditt hjärta, både stort och smått.

Patric Sjölander, har länge arbetat med och för ungdomar i olika sammanhang. Nu är jag ansvarig för ungdomsverksamheten i Närpes församling och trivs allra bäst med att möta unga människor. Har alltid varit en person som tyckt om att finnas för andra och har genom åren varit bollplank för alla möjliga personer, både unga och gamla. Under min livsvandring har jag lärt känna Gud som en vän som aldrig sviker och som finns där oavsett hur man mår och var man befinner sig. Det bästa är att han räcker åt alla. Du får gärna höra av dig till mig om vad som helst, alla personliga funderingar och känslor är ok att beröra. Jag vet att Gud finns med oss i samtalet.

Nina Sjölander, att lyssna på ungdomar och finnas som stöd för dem är något av det bästa jag vet. Jag jobbar på Café Albert, ett ungdomscafé i Närpes, och där har jag mött många ungdomar som haft behov av att få prata med en trygg vuxen som kunnat både lyssna och förstå. Jag har definitivt inte kunnat lösa allas problem, men jag har kunnat gå bredvid en bit på vägen. Tillsammans har vi hittat värdefulla skatter och nya dörrar att öppna. Jag är tacksam till Gud för han har alltid låtit sitt ljus leda oss framåt. Det  vill han göra också i din situation, oberoende av vad du tampas med. Du kan vända dig till mig med vilka tankar som helst, inget är för främmande eller för svårt.

Jenny Gädda, är 41 år och mamma till tre barn. Hemmafru just nu, har jobbat som sjukskötare och varit staff på en del lärjungaskolor i olika länder. Jag pratar gärna om relationer, men även annat som tynger hjärtat.

Mats Gädda, gift och har 3 barn. Jag jobbar i missionskyrkorna i Närpes och på röda korsets flyktingmottagningscentral i Kristinestad. På jobbet möter jag nästan dagligen människor med olika grader av psykisk ohälsa. En del klienter har gått igenom hemska trauman. Jag vill hjälpa människor att helas, växa och mogna oberoende av vad man kämpar med. Jag talar gärna om tankebyggnader, beroenden, förkastelse, hopplöshet och relationer, eller kost och träning. Under tonåren brottades jag mycket med mig själv. Då jag ser bakåt ser jag hur mycket som har hänt! Gud kan göra under i våra liv om vi vågar öppna upp för hans nåd och sanning! Han är tålmodig och ger inte upp med oss. Han är processerna Gud. Mitt vittnesbörd är att även om vi är trolösa så är han trofast!

Rebecka Åhman, jobbar för tillfället som skolcoach. Jag umgås alltså med barn och ungdomar under skoldagen och finns till för eleverna. Samtidigt studerar jag till kristen terapeut. Jag älskar att möta människor och få diskutera.Frågor som berör Gudsrelationen, församlingen, sociala relationer eller Jesu karaktär är något som engagerar mig. Jag pratar mer än gärna med dig. Vi söker tillsammans Gud och kom ihåg att du inte är ensam. Låt ett andligt syskon/förälder få be för dig!

Markus Linde, är pastor i Sundom Missionskyrka och studerar teologi. Jag är gift med Teresa och vi bor i en liten stuga i Sundom utanför Vasa. Jag gillar, förutom teologi, matlagning, starwars och andra roliga saker. Med mig kan du prata om vad som helst eller be om förbön för vad som helst, som pastor har jag tystnadsplikt och inget ämne är för svårt eller jobbigt för mig.

Teresa Linde, 32v. Tykkään lukea, leipoa ja viettää teehetkiä ystävien kanssa. Olen ollut mukana perustamassa Tulisielukoulu-opetuslapseuskoulua ja valmistun keväällä nuorisopastoriksi. Suhtaudun Raamatun opettamiseen intohimoisesti. Kanssani voi jutella mistä vain maan ja taivaan välillä, oli se sitten teologista pohdintaa, tulevaisuuden suunnittelemista, ihmissuhdekiemuroita tai vaikka paras suklaakakkuresepti.

Isak Sundström, 25 år. Jag är lugn, trygg, lyssnar gärna till varje person som behöver någon att prata med. Jag har nästan aldrig kallt, Guds kärlek värmer så starkt i mitt hjärta. Har du en fråga, är tyngd av något, eller tacksam och inte kan vänta på att dela din upplevelse. Oberoende om det är litet eller stort - jag lyssnar och välsignar gärna med mitt perspektiv i samtal och en bön. Jag finns här för dig. Jag diskuterar gärna bön och livet med Gud, allt som är jobbigt och pressar på, allt som är toppenbra, egentligen nästan vad som helst, till och med vad klockan är.

Hannah Kongari, 25 år gammal och mamma till en söt 9 månaders bebis. Jag pratar gärna om framtidsdrömmar/planer och allt som har med studieliv att göra, t.ex. sådant som prestationsångest och stress. Jag har själv alltid haft många bollar i luften och jag vet hur det känns när man tror man håller på att gå under. Men genom allt har jag sett att Gud håller.

Majan och Bjarne Rönnqvist, vi är stora mvv-fan. Vi har stötts och blötts med livet ett bra tag och har sett hur samtal kan hjälpa och ge nytt hopp i svåra tider. Känner du för att prata eller be med oss gör vi det gärna.